darmkanker_behandeling_01

Ziekenhuizen in Nederland willen open zijn over hun kwaliteit van zorg. Daarom hebben zij gezamenlijk het Kwaliteitsvenster ontwikkeld.


Ziekenhuis St Jansdal heeft afgelopen week Darmkankercentrum Harderwijk officieel geopend. Patiënten kunnen hier snel terecht voor onderzoek, advies en een groot aantal darmkankerbehandelingen. Het centrum heeft een deskundig team van zorgverleners om patiënten te begeleiden van screening tot behandeling. Omdat zij het belang van vroege opsporing en preventie goed onder de aandacht wilden brengen, organiseerden zij afgelopen week een ‘Week van de Darmkanker’ met diverse activiteiten.


Uit onderzoek van de Maag Lever Darm Stichting onder 1.000 respondenten blijkt dat 7 op de 10 Nederlanders aangeeft onvoldoende kennis van darmkanker te hebben.


De MLDS heeft een promotiefilm gemaakt om mensen op te roepen zelf hun ontlasting te controleren.Met 15.550 nieuwe diagnoses in 2015 is darmkanker de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Dit blijkt uit voorlopige cijfers uit de Nederlandse Kankerregistratie, uitgebracht door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL). Dat is slecht én goed nieuws.