darmkanker_behandeling_01

Officiële opening Darmkankercentrum Harderwijk

Ziekenhuis St Jansdal heeft afgelopen week Darmkankercentrum Harderwijk officieel geopend. Patiënten kunnen hier snel terecht voor onderzoek, advies en een groot aantal darmkankerbehandelingen. Het centrum heeft een deskundig team van zorgverleners om patiënten te begeleiden van screening tot behandeling. Omdat zij het belang van vroege opsporing en preventie goed onder de aandacht wilden brengen, organiseerden zij afgelopen week een ‘Week van de Darmkanker’ met diverse activiteiten.

 

Om de werking van de darm te laten zien had het ziekenhuis een levensgrote darm van de Maag Lever darm stichting in de centrale hal neergezet. Belangstellenden konden hier doorheen lopen en diverse darmaandoeningen bekijken. Daarnaast werd er een voorlichtingsavond georganiseerd waarbij screening, symptomen, het behandeltraject en preventie uitgebreid aan bod kwamen. Maag-, darm en leverarts Jaap Driest nam twee groepen basisschoolleerlingen mee door de darm. Ook gaf hij de leerlingen uitleg over de werking van de darmen en het belang van gezonde voeding.

 

Maart is de internationale maand van de Darmkanker. Jaarlijks krijgen 15.000 mensen de diagnose darmkanker. Als darmkanker in een vroeg stadium wordt opgespoord, is deze ziekte goed te behandelen en is de kans op genezing groter.

 

Patiënten kunnen in het Darmkankercentrum snel terecht voor onderzoek en diverse behandeltrajecten. Zij krijgen snel uitslag en een behandelplan op maat. Kijk voor meer informatie op www.darmkanker-behandeling.nl. Het St Jansdal is gekwalificeerd voor het uitvoeren van darmonderzoeken, die voortkomen uit de landelijke screening. Lees meer op www.bevolkingsonderzoek-darmkanker.nl.

 

 

MDL-arts Jaap Driest: Bij vroegtijdige ontdekking van darmkanker, is de kans op genezing groter en de behandeling minder zwaar.”